Boekhouding ZZP er

Accountant ZZP (en freelancer)

Waarom heb ik een accountant nodig als ZZP-er

Belastingen en financiën zijn niet jouw sterkste punt. Het is daarom belangrijk dat jij met een professionele partij werkt. Jij kan namelijk lastig beoordelen of jouw adviseur zijn werk goed doet. Dat terwijl de belastingen een van jouw grootste kostenpost is en de eïssen van de belastingdienst hoog zijn. Wij voorzien jouw optimaal van (belasting)advies en zorgen er voordat jij zorgeloos kan ondernemen zonder problemen te krijgen met de belastingdienst. Een accountant kan ook een behoorlijke kostenpost zijn, maar dat hoeft het niet zijn niet. Wij richten onze slimme software efficiënt in waardoor wij er zo min mogelijk werk aan hebben en alles zoveel mogelijk automatisch gebeurd. Daarnaast is het mogelijk om werkzaamheden van ons uit handen te nemen. Jij kan zelf jij administratie voeren in een boekhoudpakket en zelf BTW aangiftes indienen. Jij schakelt ons dan alleen in voor de jaarlijkse checks en (belasting)advies. Ben jij starter? dan krijg jij bij ons starterskorting.

Boekhouding ZZP

Als ZZP-er is het van belang om de administratie zo eenvoudig en efficiënt mogelijk te maken en te voldoen aan de eisen van de belastingdienst. Als accountant zorgen wij dat dit zo weinig mogelijk tijd en geld kost. Daarnaast maken wij inzichtelijk wat er aan belasting moet worden betaald zodat jij weet wat er vrij te besteden is. Als ZZP-er heb jij naast administratieve eisen ook te maken met een aantal extra risico’s waarin wij ook graag adviseren vanuit ons kantoor in Uden.

Samen met ons ben je overal op voorbereid!

Incontrol ZZP

Een van zaken waar het geregeld misgaat bij ZZP-ers is dat ze niet in financieel incontrol zijn. Doordat ze geen inzicht hebben in hun toekomstige uitgaves en kosten.  komen o.a. belastingaanslagen als verassing en komen ze in de financiële problemen. Het is belangrijk dat jij weet wat je aan belasting kwijt gaat zijn, wat je verdient en zou moeten verdienen. Wij adviseren bij kostprijsberekeningen, verkoopprijzen, jouw pensioen en investeringen. Zodat jij weet waar je staat, waar je naar toe gaat en wat je zorgeloos kunt uitgeven.

Een tool die prettig wordt ervaren door ZZP-ers om controle te krijgen over hun financiën is Profit first. Lees hier meer over profit first.

LEF is zeer professioneel, heeft kennis van zaken en je kunt met alle vragen bij ze terecht. Hele fijne mannen om mee samen te werken. Ik zou LEF Accountants zeker aanraden! – Lotte Broeren Grafisch vormgeving

Belastingadvies ZZP

Meestal wordt er eenmaal per jaar de balans opgemaakt voor de aangiftes inkomstenbelasting. Wij zorgen ervoor dat de aangifte fiscaal optimaal wordt opgesteld.

Verder denken wij mee over arbeidsongeschiktheid, pensioen en aansprakelijkheid. Spar met ons over investeringen, sparen en jouw doelstellingen. Tussentijds zijn wij proactief als er wijzigingen zijn in wet- en regelgeving en beoordelen wij continue of de huidige rechtsvorm nog wel past bij jouw bedrijf. Dit alles om ervoor te zorgen dat jij vooral bezig kan zijn met ondernemen.

Heb jij ambities om door te groeien? Zie dan ook onze pagina voor MKB-ers en B.V’s.
Of lees onze blogs met belastingtips

Accountant ZZP – Diensten

 • Persoonlijk maatwerk advies toegespitst op jouw situatie

 • Van administratieve vragen tot het volledig overnemen van de boekhouding

 • Een bedrijf met tevreden werknemers presteert beter

 • Ondernemers met financiële kennis, behalen betere rendementen

Roy verzorgt al jaren naar tevredenheid mijn belastingaangiftes. Hij denkt met mij mee, is betrouwbaar en zet zich 100% in – Fotograaf Sharon WIllems

Accountant ZZP Tarieven

De focus bij een ZZP-administratie ligt op efficiëntie in combinatie met goed (fiscaal) advies. De jaarcijfers kunnen met behulp van slimme automatisering snel tot stand komen. De tarieven voor een ZZP-administratie zijn daarom vrij scherp. Echter is het wel van belang de kwaliteit niet uit het oog te verliezen. Je wilt geen verrassingen achteraf, maar wel optimaal gebruik maken van de belastingfaciliteiten. Dat is onze uitdaging!

Verder staan wij het hele jaar aan jouw zijde met proactieve persoonlijke adviezen.
Wij werken op uurbasis of met vaste tarieven. Hierbij ook de mogelijkheid om zelf de administratie te verzorgen om kostenbesparing te bewerkstelligen. Neem contact op voor een offerte op maat.

Om toch een indicatie te geven, een gemiddelde ZZP-er betaald € 100 per maand. Dit is voor onze all-in dienstverlening bestaande uit:

 • Onze advisering;
 • Verwerken van de financiële administratie;
 • Digitaal archief administratie;
 • Het verzorgen van de BTW aangiftes;
 • Het opstellen van de jaarcijfers;
 • Het verzorgen van de aangifte(s) inkomstenbelasting;
 • Aanpassen voorlopige aanslagen;
 • Bespreking van de cijfers;
 • Uitstelregeling;

Wil jij zelf de administratie en BTW aangiftes verzorgen, dan zit je rond € 50 maand.

Wij zijn heel benieuwd naar jouw plannen! Wij maken graag vrijblijvend kennis

om te kijken wat wij voor jou kunnen betekenen.

Dit contactformulier is gedeactiveerd omdat u weigerde de Google reCAPTCHA-service te accepteren die nodig is om alle berichten die door het formulier worden verzonden, te valideren.