B.V. en DGA Uden en omgeving

B.V. en DGA accountant

De keuze voor het exploiteren van de activiteiten in een besloten vennootschap is voor iedere ondernemer anders. Wij zijn de accountant voor de B.V. en DGA. LEF Accountants is een laagdrempelig full-service accountantskantoor wat veel waarde hecht aan de persoon achter het bedrijf. Daarom focussen wij ons op veel persoonlijk contact met advies op maat.

Boekhouding B.V.

Een goede boekhouding is van belang voor het maken van de juiste keuzes als ondernemer. Als directeur-grootaandeelhouder (DGA) krijg je te maken met andere keuzes of beslissingen dan een MKB-er. Op welke B.V. moet de nieuwe investering worden aangeschaft? Zijn de interne doorbelasting juist ingericht? Kan er dividend worden uitgekeerd? Moet er een fiscale eenheid worden gevormd? Hiervoor kunnen wij als sparringpartner optreden.

Wij kunnen de administratie volledig verwerken. Waarbij wij zorgen voor actuele cijfers en proactieve adviezen. Of de administratie wordt verwerkt en wij stellen tussentijdse cijfers en jaarrekening op met daarbij de benodigde adviezen.

Een goede boekhouding is essentieel. Ondernemers met grip op hun financiën behalen betere resultaten. Als jij weet wat o.a. jou actuele kostprijs en je winst is,  kun je betere bedrijfsbeslissingen nemen.

Zeer tevreden over de dienstverlening van LEF Accountants. De betrokkenheid van Peter bij ons bedrijf zorgt ervoor dat de dienstverlening meer is dan alleen maar het opstellen van de jaarrekening en het indienen van de aangiftes. – Ambiance van Leeuwen B.V.

BV DGA Belstingadvies Accountant

Belastingadvies B.V.

Aan het oprichten van een besloten vennootschap kan ook een fiscale keuze ten grondslag liggen.

Naast de jaarrekening verzorgen wij de bijbehorende belastingaangiftes. Denk hierbij aan de aangiftes vennootschapsbelasting, omzetbelasting en dividendbelasting. Wij zorgen dat jij aan de belastingverplichtingen voldoet en optimaliseren de belastingpositie.

Maar net zo belangrijk is de fiscale inrichting van de bedrijfsstructuur. Zo denken wij bijvoorbeeld mee met het vormen of verbreken van een fiscale eenheid, het splitsen van activiteiten om belastingbesparing te realiseren of het beperken van risico’s via een goede inrichting van de B.V.-structuur.

Belastingadviezen en de B.V. is een continue proces waarbij wij aan uw zijde staan!

Roy verzorgt reeds vanaf de start van mijn bedrijf de jaarcontroles en belastingaangifte zowel zakelijk als privé. Dit in geheel naar volle tevredenheid. Goed advies bij het opzetten van de boekhouding bij het starten van het bedrijf & deskundige begeleiding bij de overgang naar een BV structuur wanneer het nodig was. – Bas Metsaars  / Metsaars Holding B.V. 

Corporate Finance

Ga je een bedrijf kopen, verkopen of overdragen? Wij denken mee over de (ver)koopprijs en de waardering van de onderneming. Verder zorgen we dat dit belastingtechnisch het meest voordelig uitpakt.

Minstens zo belangrijk is de juridische kant van de overdracht. Het is belangrijk dat de afspraken juist worden vastgelegd en de risico’s bekend zijn voor beide partijen. LEF Accountants & Adviseurs kan ondersteuning bieden bij het uitvoeren van de due dilligence bij de aan- en verkoop van bedrijven.

Belastingadvies DGA

Naast de onderneming ben jij als ondernemer (DGA) minstens zo belangrijk!

Wij verzorgen de aangiftes inkomstenbelasting. Samen zorgen we dat je klaar bent voor economisch mindere tijden of het pensioen. We zorgen dat het vermogen veilig is voor potentiële schuldeisers en fiscaal optimaal is ingericht.
Een eventueel volgende fase is de overdracht van vermogen naar de volgende generatie. Hiervoor zijn diverse vrijstellingen en mogelijkheden. Het is nooit te vroeg om hierover na te denken.

Loonadministratie

Zijn de werkzaamheden te omvangrijk geworden voor jou als ondernemer alleen? Ook als je personeel in dienst hebt ben jij bij ons aan het juiste adres.

Wij kunnen de volledige loonadministratie verzorgen en adviseren over zaken zoals welke CAO is van toepassing of welk arbeidscontract ga je aan. Daarbij is er ook andere fiscale wetgeving waar we over nadenken. Denk hierbij aan het benutten van de vrije ruimte van de werkkostenregeling (WKR).

Verder is de tijdigheid van de loonadministratie ook van groot belang. De werknemers hebben recht op salaris en deze moet tijdig worden afgewikkeld.

Een goed ingerichte loonadministratie zorgt voor een tevreden personeelsbestand!

Bedrijfseconomisch en juridisch advies

Één van de voordelen van een B.V. is de mogelijkheid tot het beperken van risico’s. Maar een B.V. brengt nog meer mogelijkheden en kansen met zich mee. Laat jij je al goed adviseren?

Door vermogen onder te brengen in aparte vennootschappen kan dit worden veilig gesteld voor schuldeisers. Hiervoor is het belangrijk dat de structuur goed is ingericht, maar ook dat aan alle formaliteiten is voldaan. Wist jij dat zonder de juiste overeenkomsten je onbewust nog risico kunt lopen als DGA?

Door het hebben van verschillende vennootschappen is het minder overzichtelijk welke resultaten er worden behaald, welke waarde het bedrijf heeft en welke belastingclaim nog aanwezig is bij de vennootschappen. Met deze en andere juridische en bedrijfseconomische vraagstukken kunnen wij helpen. Wij bieden maatwerk advies wat bij jou past.

Samen met ons ben jij overal op voorbereid!

Onze diensten

 • Persoonlijk maatwerk advies toegespitst op jouw situatie

 • Van administratieve vragen tot het volledig overnemen van de boekhouding

 • Een bedrijf met tevreden werknemers presteert beter

 • Ondernemers met financiële kennis, behalen betere rendementen

B.V. en DGA accountant Tarieven

Een B.V. heeft te maken met extra formaliteiten. Er moet gepubliceerd worden bij de KvK en er is sprake van extra belastingen zoals vennootschapsbelasting en dividendbelasting. De administratieve lasten voor een B.V.(-structuur) lopen daarom snel op.

Wij werken op uurbasis of met vaste tarieven. Hierbij ook de mogelijkheid om zelf de administratie te verzorgen om kostenbesparing te bewerkstelligen. Neem contact op voor een offerte op maat.

Om toch een indicatie te geven van onze kosten. De kosten voor een B.V. (werkmaatschappij) met vijf man personeel, welke bij ons het all-in pakket afneemt bedraagt € 325 per maand. Dit is dan voor:

 • Onze advisering;
 • Het verzorgen van de volledige financiële administratie;
 • Digitaal archief administratie;
 • Opstellen van BTW aangiftes;
 • Verzorgen van de loonadministratie;
 • Opstellen begroting;
 • Verzorgen van, inzicht geven in en bespreken van kwartaalcijfers (Incontrol)
 • Inlog rapportagesoftware voor actuele (jaar)cijfers;
 • opstellen jaarrekening;
 • Opstellen van de aangiftes inkomstenbelasting (inclusief fiscaal partner);
 • Opstellen aangifte vennootschapsbelasting;
 • Verzorgen voorlopige aanslagen
 • Opstellen publicatiestukken ;
 • Uitstelregeling

Verzorg jij zelf de administratie en heb je minder behoeve aan advisering en bijsturen dan zit je rond de € 225 per maand. Een holding kost circa € 95 per maand.

Wij zijn heel benieuwd naar je ambities! Wij maken graag vrijblijvend kennis om te kijken wat wij voor jou kunnen betekenen.

Bel, mail of whatsapp ons!

Dit contactformulier is gedeactiveerd omdat u weigerde de Google reCAPTCHA-service te accepteren die nodig is om alle berichten die door het formulier worden verzonden, te valideren.
BV DGA belastingadvies zakelijk