Tarieven accountantskantoor:

Wij bij LEF Accountants & Adviseurs hanteren zoveel mogelijk vaste tarieven. Dit zorgt ervoor dat jij als ondernemer weet waar je aan toe bent. Daarnaast willen wij als kantoor niet elk telefoontje in rekening brengen. Zodat de drempel om contact met ons op te nemen lager is. Dit zorgt ervoor dat wij jou en de onderneming beter leren kennen en nauw betrokken raken. Zodat wij gaan acteren op het niveau van een financieel directeur en dus beter kunnen adviseren wat bij jou en de onderneming past. Onze tarieven zijn verdeeld in 2 categorieën:

Tarieven uitbesteden Boekhouding

Jij hebt geen interesse in boekhouden en wil je vooral focussen op het ondernemen. Wij nemen de volledige administratie en  aangifteverplichtingen uit handen. Door de administratie slim in te richten met o.a. een bankkoppeling en scan-en herken-oplossingen kunnen wij deze efficiënt en daardoor goedkoop verwerken. Jij wordt zo min mogelijk belast met administratieve lasten en wij verzorgen alle belastingaangiftes. Jij als klant krijgt een inlog in onze rapportagesoftware met een financieel dashboard voor de jaarcijfers en maand/kwartaalrapportages. Op deze manier ben jij volledig ontzorgt, maar weet jij wel hoe het er financieel voor staat. Dit in combinatie met onze persoonlijke adviezen is wat jij nodig hebt om. Tarieven accountantskantoor:

Tarieven zelf boekhouden 

Jij of een administrateur verzorgen zelf de administratie in een boekhoudpakket. De drempel om zelf de administratie te gaan verwerken is tegenwoordig laag. Vele online boekhoudpakketten zijn goed betaalbaar en gebruiksvriendelijk. Jij bent graag in control over het bedrijf en de financiën. Echter zijn er twijfels over hoe het gaat en of het belastingtechnisch goed is ingericht. En deze twijfel is in onze ogen terecht. Ondanks dat de politiek jaarlijks belooft het belastingstelsel te vereenvoudigen worden de wettenbundels steeds dikker. Het is daarom verstandig om minimaal jaarlijks te controleren of aan alle wet-en regelgeving is voldaan en alle kansen van de onderneming volledig zijn benut. Tarieven accountantskantoor:

Boekhouding zelf doen of uitbesteden?

Wij gaan graag in gesprek over wat het beste past bij jou. Vaak is het dat klanten die de boekhouding uitbesteden goedkoop uit zijn qua tijd en geld om te kunnen voldoen aan de verplichtingen. Wij kunnen de administratie efficiënter verwerken dan de ondernemer. Klanten die zelf de administratie verzorgen zijn daarentegen vaak beter op de hoogte over hun financiën. Ze worden gedwongen actief bezig te zijn met de administratie en dus ook de financiën. Elke werkwijze heeft zijn eigen voor- en nadelen. Zie hieronder de voordelen kort beschreven:

Voordelen Zelfboeken

  • Besparen op accountantskosten

  • Beter op de hoogte van de stand van zaken

  • Dwingt je om meer te leren over financiën

Voordelen boekhouding uitbesteden

  • Altijd bij zijn met je administratie

  • Altijd het juiste inzicht je financiële situatie

  • Jij kan je volledig focussen op je business