Profit First Accountant

Profit First is een geweldige methode om als ondernemer inzicht te krijgen in jouw financiën. Voor de mensen die dit niet kennen. Het is gebaseerd op het oude spaarpotjes systeem. Dus als je bijvoorbeeld 400 euro aan salaris kreeg in de maand. Dan ging 150 in het boodschappenpotje, 150 was voor de vaste lasten, 50 in het spaarpotje voor een nieuwe bank en de rest was dan vrij besteedbaar. Profit first werkt hetzelfde maar dan digitaal. Dus de potjes zijn vervangen door aparte bankrekeningen en dan specifiek voor ondernemers. Dus wekelijks wordt bekeken wat er ontvangen is en boekt hiervan een vast % naar diverse rekeningen voor vaste kosten, belastingen, spaarpot voor toekomstige investeringen, salaris en de winst. De betalingen worden vervolgens ook gedaan vanuit deze specifieke bankrekeningen.

Profit first Uden Accountant

Voordeel van deze methode

Het grote voordeel voor ondernemers is dat ze weten dat er voldoende is gereserveerd voor de belastingen, kosten en investeringen en dus ook wat de winst is en welke deel ze vrij mogen besteden. Dit bereik je met deze methode zonder gebruik te maken van een boekhoudpakket of enige kennis van boekhouden.

Profit First Accountant Uden

Om te kunnen werken met deze methode zijn een aantal dingen belangrijk. Allereerst moeten de percentages voor het overboeken naar de verschillende bankrekeningen goed zijn. Je wil niet in de situatie komen dat er meer uitgaves zijn dan het saldo van het potje (en er dus vanuit de winst moet worden bijgestort). Daarnaast moet de boekhouding goed zijn ingericht. De administratie wordt namelijk groter (meer bankrekeningen en overboekingen), maar mits goed ingericht leidt dit niet tot meer werk.

Wij kunnen als accountant en fan van de Profit first methode je helpen met het opzetten van de boekhouding en zorgen dat er goed inzicht is in de financiën. Neem contact met ons op

Accountant Belastingadviseur Boekhouder

Deze blog is geschreven door:

Roy Hoskam AA RB 

Accountant en eigenaar van LEF Accountants. Ik help ondernemers al jaren met hun belastingzaken. Wij zijn de sparringspartner voor het MKB, recht door zee met praktische adviezen. 

06-43789083 / roy@lefaccountants.nl