Workshop boekhouden gevorderden

In de workshop boekhouden voor gevorderen gaan we met name kijken hoe jij tot goed maand/kwartaal of jaarcijfers komt. Welke controles je kunt uitvoeren en waar je op moet letten bij een boekhouding. Zo krijg jij financieel inzicht en bespaar je op je accountant,

Direct naar de kern

Geen gortdroge theorie, maar praktijksituaties die voor jou herkenbaar zijn.

Maatwerk

Wij stemmen ons progamma af op jouw bedrijfssituatie,  jouw kennis en jouw wensen.

efficiënter

We zorgen ervoor dat de boekhouding efficienter wordt verwerkt

B.V. Eenmanszaak V.O.F. Stichting

Voor wie is de workshop boekhouden?

Jij verzorgd al enkele jaren de boekhouding van een bedrijf. Jij bent ingeleerd door je voorganger of door de accountant en hebt geen of weining boekhoudkundige opleidingen gevolgd. Door te doen en het veelal repeterende karakter weet je hoe je zaken als de in-en verkoop en de bank moet boeken.

Maar als jij bijvoorbeeld een resultatenrekening of een balans uitdraait dat dit toch niet het juiste inzicht geet. Ook de accountant komt jaarlijks nog met wezenlijke correcties komt en heeft er relatief veel werk aan.

In deze workshop gaan we in hoe je tot goede cijfers komt en welke controles je moet uitvoeren. Hoe je een goed balansdossier aanlegt en tot goede bruikbare managementinformatie komt. Wij denken mee hoe de administratie sneller en met minder fouten kan worden gevoerd.

Herken jij jezelf hier niet in? Wij hebben ook een cursus boekhouden voor starters.

Werkwijze

Wij zijn van mening dat je boekhouden niet leert uit boeken, maar het leert door het vooral te doen. De theorie in boeken of vergelijkbare cursussen is vaak gortdroog, saai en niet van toepassing op jouw bedrijfssituatie. Wij stemmen ons progamma daarom af op jouw situatie en brengen jouw de skills bij die jij nodig hebt. Als wij de theorie bespreken die voor jouw situatie van toepassing is, gaat het meer leven en kun jij het makkelijker onthouden en toepassen.

Bij voorkeur komen we daarom eerst zoveel mogelijk over jouw en je bedrijf te weten. Wat is jouw achtergrond? Welke werkzaamheden verricht jij? Waar loop je tegenaan en wat wil je graag bereiken? Heb jij specifieke casussen die je wil bespreken, dan is dit uiteraard mogelijk.

Workshop boekhouden gevorderden

Duur: 5 uur
Koffie/thee & een lekkere lunch

 • Leer de basisbeginselen van het boekhouden
 • Inzicht in de belangrijkste aandachtspunten van jouw boekhouding
 • Behandelen van veelgemaakte fouten
 • Hoe komt je tot een goede balans en resultatentrekening
 • Hoe leg je een goed balansdossier aan?
 • Weet welke eisen de belastingdienst stelt aan jouw boekhouding en waar liggen de risico’s
 • Verwerk op een efficiënte en correcte wijze de boekhouding
 • Geheel op maat! De workshop wordt aangepast naar jouw wensen:
 • Opstellen aangifte vennootschapsbelasting
 • Opstellen aangifte inkomstenbelasting
 • Hoe werkt een geconsolideerde jaarrekening
 • Hoe richten we de administratie zo efficiënt mogelijk in

Eventueel werken we tijdens de workshop met jouw cijfers en geven wij meteen advies.
Kortom, je kunt hierna zelf aan de slag met jouw administratie!

Kom je met 2 personen? Dan mag de 2de persoon voor de helft van de prijs. 

€ 675,-  excl. BTW

Advies Bedrijfsadviseur Brabant

Workshop boekhouden op maat

De workshop boekhouden geven wij geheel op maat. Zit jouw bedrijf in de aannemerij? Dan heeft het geen zin om in te gaan op de boekhoudkundige verwerking van giften binnen een stichting. Beter is het om in te gaan op zaken als BTW verlegd bij onderaanneming, onderhanden projecten en voorraad.

Door de cursus 1 op 1 (of indien gewenst in een klein gezelschap) te geven, kunnen we in korte tijd grote stappen zetten.

Ben jij enthousiast geworden en wil je deelnemen aan de workshop? Of heb je nog vragen? Laat hieronder je gegevens achter en wij nemen contact met jou op.

Dit contactformulier is gedeactiveerd omdat u weigerde de Google reCAPTCHA-service te accepteren die nodig is om alle berichten die door het formulier worden verzonden, te valideren.

De trainers

Wij, Peter van Aarle en Roy Hoskam (zie ook over ons), hebben veel ervaring in de administratieve wereld. We zijn beide reeds jaren werkzaam in de samenstel- en adviespraktijk. Wij hebben daardoor met honderden verschillende ondernemers en controllers aan tafel gezeten en kennen de klappen van de zweep.

Wij verzorgen administratie, jaarcijfers en belastingaangiftes voor het MKB, maar zijn ook betrokken bij het opzetten en begeleiden van de financiële afdelingen van MKB bedrijven.

Workshop Boekhouden Administratie