Accountant in de bouw

Binnen het MKB is een grote diversiteit aan ondernemers werkzaam in de bouw. Er zijn ZZP-ers werkzaam in de bouw die veelal op uurbasis werken tot en met aannemers met eigen personeel en een administratief medewerker in dienst.

De ZZP-er weet veelal wel welke inkomsten en kosten er verwacht kunnen worden. Van belang is om goed inzichtelijk te hebben wat de belastingdruk is (en hoe deze kan worden geoptimaliseerd) en de ondernemer laten nadenken over belangrijke zaken zoals arbeidsongeschiktheid, verzekeringen en pensioen.

Voor een aannemer komen meer aandachtspunten om de hoek kijken. Er wordt gewerkt met aanneemsommen voor grotere projecten. Het is daarom heel belangrijk om een goede gecalculeerde kostprijs te hebben (inclusief opslag overhead en winstopslag) en inzicht te hebben in de positie van het onderhanden projecten/werk om tot het juiste resultaat te komen.

Wij hebben veel ervaring met de bouw en spreken jullie taal. Wij houden het graag simpel en duidelijk. Wij ondersteunen je bij het voeren van een juiste administratie, maar daarbij maken we de kansen en risico’s zichtbaar en bespreekbaar.

Belastingadvies Bouw

Één van de grote fiscale hangijzers binnen de sector Bouw is of er sprake is van een ZZP-er of een verkapt dienstverband. Dit kan behoorlijke (fiscale) gevolgen hebben voor zowel de uitlener als de inlener. Het is daarom van belang om dit risico goed in beeld te hebben en bekijken hoe dit kan worden beperkt.

Ook kenmerkend voor branche Bouw is het verleggen van de omzetbelasting (BTW) bij onderaanneming. Dit heeft voor beide partijen voordelen, maar brengt ook risico’s met zich mee.

Ook specifiek voor de Bouw is de bedrijfsbus. De mogelijke bijtelling is veelal erg hoog, ook al is het privé voordeel beperkt. Ook daar heb je diverse mogelijkheden en keuzes in waar wij bij kunnen adviseren.

Uiteraard krijg in de bouw ook te maken met inkomstenbelasting (en vennootschapsbelasting). Zit de onderneming in de juiste rechtsvorm? Is er belastingoptimalisatie mogelijk?

Accountantskantoor Belastingadvieskantoor

Loonadministratie Bouw

Als werkgever binnen de bouw krijg je te maken met de nodige uitdagingen. De CAO voor de bouw en infra is nog vrij ouderwets en complex. Wij kunnen daarom ondersteunen bij het voeren van de loonadministratie. Welk contract kan het beste worden aangeboden? Kan er nog worden bespaard op de loonbelasting? En wat moet er gebeuren bij verzuim?

Klinkt goed? Of heb je vragen? Neem contact op voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek

Dit contactformulier is gedeactiveerd omdat u weigerde de Google reCAPTCHA-service te accepteren die nodig is om alle berichten die door het formulier worden verzonden, te valideren.